چشم انداز
support در تاریخ 11 دی 1348, 03:30 1 767 چشم اندازبا توجه به اینکه فعالیت اصلی شرکت، سرمایهگذاری در اوراق بهادار موجود در بازار سرمایه است، چشمانداز آتی شرکت تا حد بسیار زیادی وابسته به چشمانداز بازار سرمایه است. بنابراین در این گزارش، به طور مختصر به وضعیت بازار سرمایه و آتیه آن اشاره میگردد. روند نزولی بازار که از مرداد 1399 آغاز شده هنوز ادامه دارد و سیگنال قابل قبولی مبنی بر شکست روند نزولی و بازگشت به مدار صعود در کوتاه مدت دریافت نشده است.
بعد از سقوط رخ داده در سال 99 که دلایل مختلفی برای آن وجود داشت (رشد شدید نسبت قیمت به درآمد TTM، ایجاد حباب قیمتی قابل ملاحظه در بسیاری از سهام و بخصوص حباب در سهم های کوچک که فاقد هر گونه ارزش فاندامنتال بودهاند، سیاستهای دولت در خصوص فروش حجم سنگین سهام و ...) باعث شد بازار بعد از گذشت 18 ماه حتی بواسطه رشد قیمت نفت تا حدود 90 دلار هنوز توانایی شکست روند نزولی را نداشته باشد و فقط دوبار در این مدت توانسته در دل روند نزولی صعود را تجربه کند که این صعودها در مناطق مقاومتی توسط عرضهها سرکوب شدهاند. از طرف دیگر دلار نیمایی بعنوان ارز مرجع در بسیاری از قیمتگذاریها در بورس رشد چشمگیری داشته است و تورم نیز بهعنوان یکی از محرکهای اصلی رشد در بازار در شرایط رو به رشدی قرار گرفته است، در مجموع تمامی متغیرها پیشبینی حرکت مناسبی را برای بورس نشان میدهند اما در حال حاضر، بورس بواسطه اعتماد از دست رفته از سال 99 که خود را به شکل خروج پول نشان میدهد توانی برای رشد ندارد. طبق صحبت های رییس سابق سازمان بورس در مجموع مالکیت حدودا 78 درصد بازار سرمایه در اختیار دولت و سایر نهادهای حاکمیتی است که این موضوع علاوه بر تنظیم بازار توسط دولت از طریق وزارت اقتصاد، وزارت نفت و وزارت صنعت نشان میدهد که فعالان بازار همواره باید گوشه چشمی به تصمیمات دولت داشته باشند. از طرف دیگر دولت علاوه بر مالک و تنظیمگر، بزرگترین ذینفع بازار نیز میباشد بنابراین ایجاد ثبات و اعتماد در بازار جهت حفظ ارزش داراییهای دولت منطقیترین تصمیمی است که میتواند توسط دولتمردان اخذ شود. همچنین با توجه به افت شدید بازار و کاهش شدید ضریب قیمت به درآمد تا محدوده نزدیک به 7 واحد و همچنین با توجه به اینکه در سال 1400، بازار نتوانسته خود را با تورم و نرخ ارز همسو سازد، پیشبینی میشود با توجه به شرایط تقاضا در سایر بازارها ورود دوباره پول به بازار اجتناب ناپذیر باشد. به علاوه توجه به روابط خارجی و شانس زیاد توافق و کاهش فشار تحریمی را نیز میتوان به عنوان یک عامل برای رشد بازارهای با ریسک بیشتر همچون بورس قلمداد نمود.
شرکتهای سرمایهگذاری نیز برای تصمیمات اقتصادی خود تابع شرایط با توجه به شرایط بسیار نامطلوب ماههای اخیر، پیشبینی میشود روند برگشت قیمت سهام این شرکتها زمانبر خواهد بود. شرکت سرمایهگذاری گروه صنایع بهشهر ایران (وصنا) نیز مشمول همین قاعده است با این تفاوت که با توجه به فروش قابل ملاحظه سهام پرتفوی طی دو سال مالی اخیر و سودهای شناسایی شده در این مدت شرکت هم توانسته سود هر سهم خود را افزایش دهد و هم توانسته یک افزایش سرمایه 85 درصدی از محل سود انباشته را به ثبت برساند. در چشم انداز پیش رو نیز وصنا بواسطه پرتفوی مبتنی بر بانک اقتصاد نوین و عملکرد بسیار خوب این بانک در گزارشات فصلی و همچنین احتمال افزایش نسبت P/E بازار میتواند خالص ارزش داراییهای موجود در پرتفوی خود را افزایش دهد و قیمت سهم نیز به همین واسطه رشد داشته باشد. علاوه بر صنعت بانکداری، صنایع فلزات اساسی و پتروشیمی، مواد غذایی و فرآوردههای نفتی صنایع اثرگذار در ارزش پرتفوی شرکت هستند که در بررسی تک به تک آنها میتوان به تثبیت نرخ خوراک پتروشیمی در سطح 5000 تومان به ازای هر متر مکعب، تثبیت نرخ انرژی در شرکتهای تولیدکننده فولادی بهعنوان بخش اصلی صنعت فلزات اساسی و زمزمههای حذف ارز 4200 تومانی در صنایع غذایی و دارویی و در انتها رشد قیمت نفت و بهبود کرک اسپردها اشاره کرد که همه این موارد چشم انداز رشد خالص ارزش دارایی های شرکت را متناسب با رشد بازار نشان میدهند.